دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 174 KB
تعداد صفحات : 27
بازدیدها : 275
برچسبها : جامعه مطلوب امام علی
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمقاله تحقیقاتی بررسی ویژگی های جامعه مطلوب از دیدگاه امام علی (علیه السلام)
بخشهایی از متن تحقیق
جامعه مطلوب آن جامعه است که متشکل از افراد انسانی با نظامات و سنن و آداب و قوانین خاص که به یکدیگر پیوند خورده و زندگی دسته جمعی دارند. برای رسیدن به اهداف مشترک و تأمین نیازهای روزمره با هم همکاری و تلاش می کنند و فرد فرد افراد آن جامعه در فکر و اندیشه حفظ منافع شخصی خودشان نیستند و برای رسیدن به اهداف خود از دیگران به عنوان وسیله و ابزار استفاده نمی کنند.
تحقیق حاضر به دنبال این است که برخی ویژگی های این جامعه مطلوب و آرمانی را از دیدگاه حضرت علی (ع) جستجو کند.
در این تحقیق به چند ویژگی جامعه ی مطلوب اشاره شده :
عدالت محوری - حق محوری - مشارکت مردم و ... که اگر در یک جامعه ی اسلامی به وسیله افرادی با تقوا، با ایمان و متعهد این مؤلفه ها را پایگذاری شود جامعه مطلوب و آرمانی شکل خواهد گرفت. برای تشکیل این جامعه تمام آحاد مردم نقش اساسی دارند تا رهبران و دولتمردان جامعه که نقش آن ها کلیدی تر هست.
واژگان کلیدی : عدالت - آزادی - حقوق - مشارکت - علی (ع) - مالک اشتر
در آراء و سیره امام علی (ع)، حرکت در مسیر جامعه آرمانی، هرگز امری ناممکن و دست نیافتنی نیست و گام برداشتن در این مسیر آسان خواهد شد اگر آحاد جامعه، چه به صورت فردی و چه به صورت دسته جمعی، به 3 زمینه و بستر مهم در زندگی روزمره خود توجه کنند. این 3 زمینه و مبانی و پیش نیاز عبارتند از:
1 - محور قرار دادن قرآن کریم و سیره پیامبر (ص) - از نظر امام علی (ع) قرآن کریم بهترین راهنمای انسان هاست نوری است که هرگز خاموش نمی شود، گویا ترین عبرت ها را برای همه انسان ها در خود دارد و با تمسک به نور قرآن، انسانها شفای درون می یابند.
2- محور قرار دادن پیشوایان معصوم برای هدایت و رهبری جامعه اسلامی در مسیر عمل به کتاب الهی و سیره پیامبر اسلام (ص) مبنایی دیگر برای رسیدن به جامعه آرمانی است. امام علی (ع) به این نکته تأکید می ورزد که هیچ جامعه بدون رهبری، استمرار و دوام نمی یابد.
3- یادآوری پیاپی مرگ و تلقی مَعبر و مسیر از دنیا و توجه به قیامت که انتهای زندگی دنیوی است. در نگرش امام علی (ع) جامعه آرمانی ما حیات اخروی خود پیوند مستحکم دارد و اولی زمینه ساز دومی است، همچنان که توجه به دومی موجب ساختن اولی می شود. در نتیجه، زندگی سعادتمند این جهانی و آن جهانی نیز زندگی شقاوتمند این جهان و آن جهانی رابطه ای مستقیم دارند و هریک بر دیگری تأثیر می گذارند. در نهایت بدون یادآوری دائمی جهان آخرت، بنا کردن جامعه آرمانی بر روی کره زمین و آخرتی سعادتمند، بدون حرکت در مسیر آرمان های انسانی و اسلامی ناممکن است. ...
فهرست مطالب تحقیق
چکیده
فصل 1 (کلیات)
مقدمه
تعریف و تبیین موضوع
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف و فواید تحقیق
سؤالات تحقیق
پیشینه تحقیق
روش تحقیق
واژگان کلیدی تحقیق
فصل دوم ( جامعه مطلوب یا آرمانی )
1- بررسی جامعه مطلوب
2- مبانی تحقق جامعه آرمانی
فصل سوم ( عدالت محوری )
عدالت در جامعه مطلوب از دیدگاه امام علی (ع)
فصل چهارم ( حق محوری )
1- علی و حقوق انسان
2- حقوق متقابل مردم و حکومت
فصل پنجم (مشارکت)
1- مشارکت مردم در امور سیاسی و اجتماعی
2- مشارکت مردم در تصمیم گیری های سیاسی
نتیجه
منابع و مآخد
خرید و دانلود آنی فایل