دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 119 KB
تعداد صفحات : 46
بازدیدها : 384
برچسبها : مبانی نظری ارزیابی اراضی سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
مبلغ : 13500 تومان
خرید این فایلفصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش) با منبع نویسی درون متنی و رفرنس نویسی و پاورقی به شیوه APA با توضیحات نظری کامل در مورد متغیرها در فرمت WORD و قابل ویرایش
متغیرها: ارزیابی اراضی، سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
مقدمه
ارزیابی اراضی بدوأ از تفسیر نقشه های خاک و طبقه بندی خاک ها منشأ گرفته است. تفسیر واحد های خاک، خاک را به عنوان موضوع اصلی مورد مطالعه وتفسیر قرار می دهد. در حال که ارزیابی اراضی، اراضی را مورد توجه قرار می دهد. نقشه های منابع اراضی به تنهایی نمی توانند به عنوان راهنمایی مناسب جهت بهره وری مناسب اراضی مورد استفاده قرار گیرند. برای رسیدن به مرحله تصمیم گیری و مدیریت اراضی انجام مرحله پیشرفته تری لازم است که بین نیاز های مختلف استفاده مورد نظر با خصوصیات اراضی ارتباط برقرار کند، که این فرایند توسط ارزیابی اراضی صورت می پذیرد.
ارزیابی اراضی عبارت است از برآورد کارایی اراضی برای استفاده هایی که از قبل تعیین شده اند. ارزیابی اراضی براین مفهوم استوار شده است که انواع استفاده های مختلف دارای نیاز های متفاوتی هستند.
اراضی یا سرزمین همه اجزای محیط فیزیکی موجود در یک اکوسیستم را در بر می گیرد، به نحوی که این عوامل روی قابلیت و استعداد استفاده از اراضی تاثیر گذار هستند. تعریف اراضی فراتر از مفهوم خاک می باشد و در حقیقت یک مفهوم جغرافیایی، مشتمل بر ویژگیهای انسانی و فیزیکی می باشد. ...
- روش های ارزیابی برای اراضی فاریاب
- روش ارزیابی اداره آبادانی آمریکا
در سال 1951، الگویی برای ارزیابی توسط اداره آبادانی ایالات متحده آمریکا ارائه شد. بر اساس این روش، خاک به شش کلاس تقسیم می شود. از کلاس یک به کلاس شش به تدریج محدودیت مربوط به زمین و خاک افزایش یافته و قابلیت آبیاری کاهش می یابد.
این روش توسط موسسه تحقیقات خاک و آب کشور با همکاری فائو در سال 1970 به صورت نشریه 205 و نشریه 212 منتشر و ارائه شده است.
این روش توسط سایز و ورهی برای کشت آبی ارائه شد. این محققان ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، وضعیت زهکشی و شیب را از جمله عوامل موثر در تناسب اراضی برای آبیاری می دانند. بر اساس حاصل ضرب ضرایب داده شده به عوامل مذکور یک شاخص قابلیت اراضی بدست می آید و از روی آن کلاس قابلیت آبیاری تعیین می گردد.
این روش توسط سایز و فرانکارت ارائه گردیده است. با استفاده از خصوصیاتی از جمله تکامل پروفیلی، بافت، عمق خاک، رنگ، اسیدیته، درصد اشباع بازی و میزان تکامل افق A، شاخص قابلیت اراضی محاسبه می گردد.
دستیابی سریع و آگاهی های دقیق و بهنگام از پدیده های جغرافیایی مانند شناخت عوارض زمین، عوامل و پدیده های اقلیمی و غیره، از ارکان مهم تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها می باشد. گردآوری، ذخیره، بازیابی و پردازش این اطلاعات با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی امکان پذیر است. این سیستم ضرورتا شامل یک نرم افزار نقشه کشی است که داده های مکانی (نقطه، خط، پلی گون) بیان کننده عوارض سطح زمین را به اطلاعات توصیفی آن ها می چسباند. این سیستم یک ابزار آنالیز جغرافیایی است که تفاوت ها را در چندین لایه داده های مکانی تجزیه و تحلیل می کند تا اطلاعات مکانی جدیدی را شکل دهند. می توان گفت قدرت واقعی این سیستم در خلق نقشه های زیبا و یا مطالعات یک سری نیست. بلکه در توانایی ترکیب لایه های اطلاعاتی و به دست آوردن اطلاعات جدید و حل مسائل مربوط به آن ها می باشد. توانایی سیستم اطلاعات جغرافیایی در سازمان دهی، نظم دهی داده های ورودی و خروجی، ذخیره سازی، تبدیل، بازیابی و آنالیز داده ها و اطلاعات و مدیریت آن ها می باشد. مهمتر اینکه بانک های اطلاعاتی را ترکیب می کند تا اطلاعات جدیدی را خلق کند که قبلا موجود نبوده است. ...
برخی از عناوین مهم فایل دانلودی:
بررسی ارزیابی اراضی
روش های ارزیابی اراضی
روش ایرانی طبقه بندی قابلیت اراضی
روش پارامتریک ارزیابی مناطق حارّه
روش تعیین قابلیت فعلی و آتی اراضی
روش ارزیابی برای اراضی دیم
طبقه بندی قابلیت اراضی به روش وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا
ارزیابی اراضی به روش فائو
مراحل مختلف ارزیابی تناسب اراضی فائو
تاریخچه ارزیابی اراضی
گیاهان زراعی مهم مورد ارزیابی در تناسب اراضی
سیستم اطلاعات جغرافیایی
تاریخچه سیستم اطلاعات جغرافیایی
تعریف سیستم اطلاعات جغرافیایی
اجزاء سیستم اطلاعات جغرافیایی
سیستم موقعیت یاب جهانی
فهرست منابع
خرید و دانلود آنی فایل