تحقیق فراغت و فعالیتها و برنامه ریزی اوقات فراغت

تحقیق فراغت و فعالیتها و برنامه ریزی اوقات فراغت تحقیق فراغت و فعالیتها و برنامه ریزی اوقات فراغت

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 31 KB

تعداد صفحات : 22

بازدیدها : 339

برچسبها : تحقیق اوقات فراغت فعالیتهای فراغتی برنامه ریزی فراغت

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی اوقات فراغت بررسی انواع فعالیتهای فراغتی و برنامه ریزی اوقات فراغت

تحقیق دانلودی اوقات فراغت

افزایش امکانات مادی، کاهش زمان کار روزانه، افزایش تعطیلات هفتگی و سالانه، پیدایش سالهایی در دوران جوانی که فرد با فقدان و یا کمی مسئولیت روبروست و در مجموع توجه بشر به زمان فراغت به عنوان بخشی جدی از دوران زندگی، این پدیده را در جایگاهی قرار داده است که بی توجهی به آن علاوه بر ایجاد ضایعات و آسیب های اجتماعی، موجبات نارضایتی جامعه را نیز فراهم خواهد نمود. افزایش اوقات فراغت از 3 سال در جامعه کشاورزی به 12 سال در جامعه صنعتی و حتی 19 سال در جامعه فراصنعتی در طول عمر یک نسل امروزی نسبت به سادگی بتوان از آن چشم پوشید. تأثیر بهره بردادری مطلوب از این بخش از زندگی، در پرورش انسان و رشد و شکوفایی شخصیت وی و در نهایت تکامل جامعه به حدی است که برخی تمدن جدید را تمدن فراغت نامیده اند.

در شهرهای بزرگ تراکم بالای ساختمان، کمبود و قیمت بالای زمانی، مانعی بر سر راه ایجاد اماکن ورزشی، تفریحی و گردشگری برای رفع نیاز ساکنین شهر می باشد. از اینرو توجه به زمینهای حاشیه شهر و حتی مناطق خوش آب و هوای حومه شهرها به عنوان روشی جایگزین، مورد توجه قرار گرفته است. در ایران خلأ قدرت اداری موجود در این زمینه یکی از موانع اساسی پرداختن به این امر است. بدین معنی که شهرداریها خود را در چارچوب محدوده قانونی شهر موظف و مکلف به برنامه ریزی می بینند و فراتر از آن را در خارج از حیطه مسئولیتی خویش می دانند. ازدحام جمعیت در ایام تعطیل در پارکها و فضاهای تفریحی داخل شهر و نیز خروج صدها هزار نفر از ساکنین در تعطیلات پایان هفته به حومه های شهر و پناهگیری در دامان طبیعت نمودهایی است از کمبود امکانات تفریحی شهر و نیز خستگی از دغدغه های زندگی شهری که لزوم توجه به امکانات تفریحی شهری را اشعار می دارند.

اوقات فراغت

اوقات فراعت دلپذیرترین اوقات آدمی است. بخشی از عمر او که از آن خود اوست. ساعاتی فارغ از کار روزانه و رنج ایام که مصرف آن چیزی می کند که خود می خواهد، خود بر می گزیند و اگر عاملی بیرون از او دخالت نکند، به رضا و رغبت دل می گذراند. این لحظات برای عالمان دقایق تعمق، برای هنرمندان زمان پدید آوردن و برای بی فکران و بی هنران ملال آورترین اوقات است. از اینروست که این اوقات برای عده ای بارور و شوق انگیز و برای عده ای مفسده انگیزترین اوقات است. زمان عظیمی که یک سوی آن بارو کردن عمر و زندگی و سوی دیگر آن ضایع شدن و هدر رفتن لحظه های شیرین و زود گذر است. اوقات فراغت نزدیکترین پیوند را با زندگی معنوی و فرهنگ دارد. اوقاتی که به میل و اختیار در راه آموختن، آفریدن، ساختن، پژوهش، تربیت، مشارکتهای داوطلبانه اجتماعی، خدمات رایگان انسانی، گسترش افقهای فکری و در بسیاری از عرصه های دیگر زندگی صرف می شود، تبعاً ارتباط آن با حیات معنوی و فرهنگی جامع تنگاتنگ است.

ابعاد اقتصادی گذران فراغت

یک تلقی اشتباه فراغت را موضوعی تفننی و هزینه بر می داند باید اصلاح شود. امروزه در تمام دنیا به این نتیجه رسیده اند که فراغت یکی از نیازهای اساسی و اولیه زیستی است. تمام فعالیتهای اقتصادی از نیاز شروع می شود و نیاز به کالا، اساس تولید، توزیع و مصرف است :

بنابراین مردم اگر برای رفع نیازهای خود، کالایی متناسب ببینند به راحتی حاضرند هزینه اش را بپردازند. ایجاد تسهیلات فراغتی را نباید صرفاً سرمایه گذاری بخش عمومی بدون برگشت دانست. اولاً در اینجا برگشت سرمایه منفعتی اجتماعی است و به رشد روحی و افزایش توان ملی کمک می کند ؛ ثانیاً می تواند منشأ اشتغال و تولید باشد و درآمد ایجاد کند. از طرف دیگر تجربه جهانی نشانگر این است که برنامه ریزی گذران فراغت حتماً نیاز به سرمایه گذاریهای کلان و عیب ندارد، آگاهی اوقات با کارهای ساده و با استفاده ساده و با استفاده از فضاهای مرده و تأسیسات و تجهیزات فرسوده نیز می توان فضاهای فراغتی مطلوب ایجاد کرد. فضاهای قدیمی و فرسوده شهر می توانند از چند نظر جذاب باشند :

- یادآور تاریخ و هویت آن مکان هستند.

- با بازسازی مختصر می توانند فضای شهری را از نظر بصری زیبا کنند.

تأثیرات عدم برنامه ریزی فراغت

زیباترین چیزی که می توان تجربه کرد، چیزی است مرموز، چنین چیزی سر چشمه هنر راستین و علم است. کسی که با چنین احساسی ناآشناست، کسی که نمی تواند دمی فارغ از خویشتن به عالمی مرموز خیره شود، کسی است که در وجود خود چیزی بیش از یک مرده ندارد و چشم بینایی و بسته است.

بازی برای کودکان و نوجوانان یعنی ابراز شوق از اینکه در وقت دلخواه و در مکان دلخواه کشفیاتی انجام دهند. بازی در حد اعلای خود نوعی پژوهش است. تمدن جدید در بازی طبیعی کودکان است برده است. آنچه برای کودکان در حول و حوش منزلشان جاذبه داشت از میان رفته است و بیشتر مخفی گاه های مرموز که بازی را برای کودکن فریبنده می ساخت جارو شده اند...

فهرست مطالب تحقیق دانلودی

مقدمه

اوقات فراغت

نظریات مرتبط با فراغت

اهداف گذران فراغت

ویژگیهای فعالیتهای فراغتی

کار دلخواه و آزاد در وقت آزاد

فراغت و تفریح در دین

ابعاد اقتصادی گذران فراغت

تأثیرات عدم برنامه ریزی فراغت

تقسیم بندی وقت آزاد

نیازهای امروزی به فعالیتهای فراغتی

تأثیر اوقات فراغت در معماری

جهانی شدن برنامه ریزی گذران فراغت

سابقه برنامه ریزی فراغت در ایران

بخشهای موثر در برنامه ریزی فراغت

تمهیدات کالبدی و راهکارهای عملی تفریح

منابع بصورت درون متنی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید