تحقیق ماشینهای برداشت چغندر قند

تحقیق ماشینهای برداشت چغندر قند تحقیق ماشینهای برداشت چغندر قند

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 96 KB

تعداد صفحات : 45

بازدیدها : 267

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

تحقیق ماشینهای برداشت چغندر قند

تحقیق ماشینهای برداشت چغندر قند

 

مقدمه :

جدا سازی دانه ها از ساقه ها درسرزمینهای مختلف ودرمیان اقوام گوناگون به طرق مختلف صورت می گرفته است. برخلاف شیوه های درو كه تعدادشان محدود بود روشهای كوبیدن غلات از تنوع بیشتری برخوردار بوده است كه هنوز هم چنین است با وجود اینكه وسایل وابزارهای جدید برای خرمن كوبی ابداع وساخته شده است دربعضی نقاط جهان برای جداسازی دانه از ساقه وكاه، روشهای قدیمی وابتدایی بكار گرفته میشود.

روشهایی چون زدن دسته ای از غلات بر روی چوبی كه بصورت افقی قرار گرفته است درنتیجه این ضربه سنبله غله خرد شده ودانه ازآن جدا می گردد و برزمین می ریزد كه كاری بسیار سخت وطاقت فرساست ونیاز به نیروی كارگر فراوان دارد. این روش هنوز در برخی از كشورهای فقیر آفریقایی وآسیایی بكار برده می شود. استفاده از گردونه های چوبین كه توسط دام كشیده می شود واز دیر باز برای خرمن كوبی متداول بوده است شكل ابتدایی چنین دستگاهی بر روی یك لوح گلین درجنوب بین النهرین بدست آمده است وبه عقیده مورخین نوعی خرمنكوب بوده است درمصرباستان نیز استفاده ازاین نوع گردونه با چرخ پره دار چوبی ویا سنگی متداول بوده است این وسیله به كمك حیوان كار كه معمولاً گاو كار می باشندكشیده میشوند.  ضربه واره توسط پره های چوبی وسم حیوان وفشار وارده توسط غلتك سبب بر هم شكستن سنبله وآزاد شدن دانه میگردد

هم اكنون نیز  می توان گردونه هایی از این نوع را در ایران، هند، پاكستان وبسیاری از كشورهای جهان سوم مشاهده نمود كه برای خرمن كوبی بكار می رود. خرمن كوبهای امروزی را می توان به دودسته عمده خرمنكوبهای ساده وكامل تقسیم كرد.

خرمن كوبی دراصل به معنای عمل ساده كوبیدن دانه های خوشه محصول است امّا اصطلاح كنونی آن به معنای دراختیار داشتن فرایندهای جداسازی دانه از كاه گلش است. بعد از جداسازی دانه از كثیفی وچیزهای دیگر، دانه برای استفاده آماده است. برای رساندن دانه ها به حالت مطلوب انجام اعمال زیادی لازم است كه همگی این اعمال دریك ماشین انجام می شود. دانه ای كه از یك خرمنكوب مدرن خارج  می شود باید آماده فروختن وعرضه به بازار باشد (بدون انجام هیچگونه عمل پرداخت یا باد دادن) درسالهای اخیر استفاده ازكمباین با سرعت زیادی درهمه بخشهای بریتانیا به یك وسیله عمومی تبدیل شده است وهر گونه كار ثابت وساكنی اغلب بوسیله كمباین انجام می شود.

 

اعمال متوالی یك خرمن كوب :

محصول معمولاً بوسیله بالابر خودكار به میان كوبنده وضدكوبنده دربالای دستگاه رسانده میشود. وقتی محصول از میان ایندو ( كوبنده وضد كوبنده ) عبور می كند دانه پاك شده واز خوشه جدا می شود.پس بیشتر دانه ها با پوست داخل سبد ضدكوبنده می افتند وبقیه كه همراه با كاه عبور می كنند به روی غربال می ریزند.(شكل 1A )

دراینحا دانه همراه با پوست وتكه های كوچك كاه ( كاوینگ ) غربال می شود وكاه بوسیله غربالی كه درانتهای جلوی دستگاه است خارج می شود. دانه همراه پوست از راه تخته نوسان كننده كه روی غربال كلش است عبور می كند. نوسان كننده غربال كلش آنها را به سمت جلو حمل می كند وآنها را از انتهای دستگاه ونیز خروجی كاه خارج می كند. دانه همراه پوست و غین از میان غربال واز طریق دیگر مجموعه غربال ها از قسمت اوّل پرداخت عبور می كند( قابل ذكر است كه نوسان كننده دراینجا نوعی نقاله انتقال دهنده نیز است) سپس یك جریان هوای نسبتاً قوی كاه را حركت می دهد وآنرا روی زمین می ریزد ویا آنرا درون یك كیسه كه سوی دستگاه نصب شده است، می ریزد ( كه معمولاً اینگونه است )

در اولین قسمت پرداخت، تكه ها ی كوبیده شده خوشه، دانه های بزرگ علف هرز، سنگ و الك می شود ودانه های كوچك علف هرز را روی زمین می ریزد. سپس دانه به سمت پائین ( روی صفحه انتقال دهنده ) حركت می كند واز آنجا به ته بالابر پرتاب میشود كه در آنجا به بالای ماشین جابجا می شود. دانه ممكن است از بالابر مستقیماً از طریق فواره محصول ( لوله خروج ) خارج شود ویا ممكن است از میان چند وسیله به شرح زیر عبور كند:

i)- چاپر وقسمت غربال علوفه كه ریشك وخار دانه را می كَنَد ودانه را می ساید.

Ii)-قسمت پرداخت دوم كه دراینجا یك عمل تمیز كردن دیگر روی محصول انجام می شود.

Iii)-غربال چرخانی كه محصول را درجه بندی می كند ویك شیب مناسب به حركت آن می دهد.

 

 

 

 

 

 

 

ساختمان وكار دستگاه:

تنظیم ها ی لازم دستگاه: برای تراز كردن آسان دستگاه دوتراز الكلی درماشین نصب شده است. یكی دركنار دستگاه ودیگری درعقب دستگاه. بنابراین امكان تراز كردن دردوجهت وجود دارد. اگر دستگاه تراز نباشد ممكن است قسمتی از دستگاه موثر وخوب كار نكنید زیرا دانه بطور یكنواخت درسراسر غربال پهن ومنتشر نخواهد شد وبراحتی بر روی تخته جمع كننده منتقل نمی شود.

خوراك دهنده ها:

انواع خوراك دهنده هایی كه معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند شامل یك انتقال دهنده كتانی هستند كه به یك تخته نازك وباریك منتقل شده است كه زیر یك سری چنگالهای نومانی كه دارای یك عمل بهم زدن روی یك چرخ قرقره هستند، حركت می كندوهم چنین جریان محصول را بطرف كوبنده منتقل می كند. شخصی كه كوبنده را تغذیه می كند دسته های غله ( ساقه ها )را می برد وبا تكانی كه به بازویش می دهد محصول را روی انتقال دهنده پخش می كند.برنده اتوماتیك ساقه اغلب روی خوراك دهنده نصب می شود. امّا معمولاً این مكانیزم روی دستگاههای انگلیسی وجود ندارد. خوراك دهنده ها زحمت وكار را كاهش می دهند( درانجام كار صرفه جویی می كنند) ومعمولاً سرعت كار وسود رسانی را افزایش می دهند.

تجربه نشان می دهد كه فایده وسود رسانی خرمنكوب وبازده آن به مقدار زیادی به تغذیه كننده محصول وابسته است. برای بدست آوردن ذخیره بیشتر دو مكانیزم تغذیه كننده ممكن است تغذیه كننده ویا دركل، دستگاه به یك پرتاب كننده بلند تجهیز شود.

كوبنده:

یك نمونه كوبنده كه به یك ضد كوبنده فولادی چین دار متصل شده است درشكل(2A  ) نشان داده شده است.

 

 

 

 

 

 

این كوبنده سنگین است وبه عنوان یك فلابویل نیز عمل میكند و در مواقع ضروری انرژی مورد نیاز را تهیه میكند. كوبنده بطور نرمال 1000تا 1100 دور دردقیقه می زند. دراین شرایط برای جلوگیری از سوزه ونرمال باید كوبنده به دقت بالانس شود.

ضد كوبنده :

ضدكوبنده شامل یك استوانه سائیده شده است كه بوسیله میله های آهنی پرداخت شده ومفتولهایی، صفحه بندی شده است. ضدكوبنده حول یك ستون ودر قسمت پایین كوبنده قرار گرفته است كه معمولاً از دو قسمت قابل پشت ورو شدن كه به همدیگر لولا شده اند ساخته شده است.

فاصله بین كوبنده وضد كوبنده بوسیله تعادل پروانه های متصل به قالب ماشین تنظیم میگردد. اگر تنظیم بسیار گسترده باشد دانه از ماشین با كاه منتشر میگردد در حالی كه تنظیم بسیار نزدیك منجر به دانه های شكسته وآسیب دیده میگردد.در هنگام كوبیدن غله، فاصله معمول كوبنده و ضد كوبنده درحدود یك اینچ میباشد واین درجایی است كه دانه به سطح میرسد ودر محورها 2/1اینچ ودرپایین 4/1اینچ میباشد. بعد از كاربرد طولانی، هر دوی كوبنده و ضدكوبنده بیشتر از لبه ها در بخش میانی دندانه دار میگردد. وخرمنكوبی كافی نمیتواند بدون از سر گرفتن خرد كننده وطراحی وباز یابی بارهای ضدكوبنده محكم گردد.

كوبنده وضد كوبنده های ساختگی :كوبنده ها اغلب خرمنكوب های آمریكایی از نوع اروپائی آن متفاوت میباشد واین تفاوت در دندانه های فلزی سنگین یا پگ هایی می باشد كه پیرامون كوبنده و درداخل ضدكوبنده پیچ ومهره می شود. این كوبنده ها كاه را بیشتر از نوع خرد كننده میشكند. نادر می باشد كه همچون نوع خردكننده خوب باشند حتی برای خرمنكوبی های سخت كه گاهی اوقات با كمباین مواجه می گردد.

تكان دهنده ها :

كاه ها، پوستال ودانه ها از كوبنده وضد كوبنده به تكان دهنده های كاه عبور می كند. شانه های چوبی درازی وجود داردكه دارای حركات نوسانی مداوم با میل لنگ درهر طرف می باشد. تكان دهنده ها كاه را در ضربه به طرف بالا وجلو پوست می كند وآنرا در پایان ماشین به بیرون می راند.دانه، پوستال از تكان دهنده ها به زیر صفحه دانه عبور می كنند.

بشقابهای كنترل متعادل بالای تكان دهنده ها آویخته می گردد. این دانه مانع در آن طرف ماشین بوسیله كوبنده به بیرون پرتاب می گردد وهم چنین كاه را از انجام دقیق باز می دارد كه دانه بطور كامل از آن جدا نمی گردد.

غربال صفحه ای دارای حركات متناوب طولانی می باشد كه هر چیزی را ممكن می سازد مگر بهم خوردن كاوینگ ها شیب غربالها به طرف رأس جعبه كم می شود جایی كه كاوینگ ها آشكار می گردد. جداسازی دانه وپوستال ازكاوینگها بوسیله جریان باد سوم یاتقسیم شده كمك می گردد كه تحت غربال عمل می كند واز هر گونه تمایل به مسدود شدگی جلوگیری می نماید.( فهرست عددی بلاست های مختلف بیان كننده ترتیبی می باشد كه كاربرشان مورد قبول می باشد.)

فهرست مطالب :

1-تكامل ماشینهای برداشت چغندر قند

2-روشهای برداشت چغندر قند

3-اصول سرزنی وانواع مختلف آن

       انواع كاردهای سرزنی

       انواع لمس كننده ها

       ارتباط بین كارد ولمس كننده

       كنارزدن طوقه یا پاك كننده

       تنظیمات واحد سر زنی و پاك كننده

4-قسمت چغندر كن و نحوه كار آن

      چغندر كن های ثابت وسیستم كار آنها

      چغندر كن های دوار وسیستم كارآنها

      چغندر كن های ارتعاشی وسیستم كار آنها

5 انواع ماشینهای برداشت چغندر

         الف ماشینهای برداشت چغندر كه چغندر را پس از قطع سر در خاك برداشت می كنند

                       ماشینهای سر زن وانواع آنها

                       ماشینهای چغندر كن  وانواع آنها

                       خیش چغندر كن

                       پرت كننده های چغندر

                       تجهیزات پاك كننده

                       دستگاههای انتقال دهنده

                       تجهیزات جمع كننده

            ب ماشینهای برداشت چغندر كه بر اساس بیرون آوردن و سر زدن كار می كنند

6 بار كننده ها

7 فهرست منابع ومآخذ

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید