تحقیق مقایسه سیستم مغزی-رفتاری دانش آموزان با اختلالات رفتاری و عادی

تحقیق مقایسه سیستم مغزی-رفتاری دانش آموزان با اختلالات رفتاری و عادی تحقیق مقایسه سیستم مغزی-رفتاری دانش آموزان با اختلالات رفتاری و عادی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 292 KB

تعداد صفحات : 126

بازدیدها : 364

برچسبها : سیستم مغزی رفتاری اختلالات رفتاری

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی مقایسه ای سیستم های مغزی رفتاری در دانش آموزان دارای اختلالات رفتاری با دانش آموزان عادی

اهداف پژوهش

اهداف کلی

مقایسه سیستم های مغزی- رفتاری در بین دانش آموزان عادی و دارای اختلال رفتاری

اهداف جزیی

مقایسه بین دو گروه دانش آموزان عادی و دارای اختلال رفتاری از نظر سیستم فعال سازی رفتاری

مقایسه بین دو گروه دانش آموزان عادی و دارای اختلال رفتاری از نظر سیستم بازداری رفتاری

تعیین رابطه بین اختلالات رفتاری وسیستم فعال سازی رفتاری و سیستم بازداری رفتاری

آیا سیستم بازداری رفتاری می تواند اختلال رفتاری را پیش بینی کند؟

فرضیه های پژوهش

بین دو گروه دانش آموزان عادی و دارای اختلال رفتاری از نظر سیستم فعال سازی رفتاری تفاوت وجود دارد .

بین دو گروه دانش آموزان عادی و دارای اختلال رفتاری از نظر سیستم بازداری رفتاری تفاوت وجود دارد.

تعاریف نظری و عملیاتی متغیر های پژوهش

تعریف نظری سیستم مغزی رفتاری

گری بر مبنای پیشینه پژوهش های حیوانی در نظریه حساسیت به تقویت ، الگوی زیستی خاصی از شخصیت ارائه نمود که شامل سه سیستم مغزی/ رفتاری است. این سیستم ها شامل سیستم فعال ساز رفتاری، سیستم بازداری رفتاری و سیستم جنگ و گریز می باشد. سیستم فعال ساز رفتاری، رفتار جستجوی پاداش، احساس غرور و امید به پاداش علی رغم خطر یا تهدید موجود فعال می سازد و به عنوان سیستم برانگیختگی شناخته می شود. سیستم بازداری رفتاری منجر به اضطراب، بازداری و اجتناب فعل پذیری شود و به عنوان سیستم اضطراب شناخته شده است. سیستم جنگ و گریز هم در پاسخبه محرک ناخوشایند شرطی، غیر شرطی رفتار فرار یا اجتناب را فعال می سازد. در این پژوهش منظور از سیستم های فعال ساز/ بازداری رفتار، نمره ای است که هر آزمودنی در مقیاس سیستم های فعال ساز/ بازداری رفتار کسب می نماید.

تعریف عملیاتی سیستم مغزی رفتاری

در پژوهش حاضر سیستم مغزی _ رفتاری نمره ای است که فرد در آزمون وایت و کارو بدست می آورد.

تعریف نظری اختلال رفتاری

اختلال سلوک :اختلالی است که با ویژگی هایی همچون رفتار پرخاشگرانه نسبت به مردم و حیوانات ، تخریب اموال ، حقه بازی ها یا دزدی ، نقص جدی مقررات و... که قبل از 13 سالگی مدرسه گریزی را شروع کرده اند و در رفتارشان تخریب قابل ملاحضه بالینی در عملکرد اجتماعی، تحصیلی یا شغلی بوجودآورد.

بیش فعالی- کمبود توجه: تشخیص باید صرفاً موقعی داده شود که اطلاعات مربوط به کودک با دقت جمع آوری شده و کودک مزبور به وسیله ی یک پزشک ، یک روانشناس با تجربه مورد مطالعه ی دقیق قرار گرفته باشد ، همچنین این بررسی باید برای مدتی ادامه یافته باشد. برای تعیین چگونگی رفتار کودک در مدرسه ، جویا شدن نظر معلم و مدیر مدرسه در این باره ضروری است.

قبل از تشخیص بیش فعالی و کمبود توجه باید کلیه ی عوامل ممکن دیگر مانند عوامل عاطفی ،اضطراب محیطی و .... مورد توجه قرار می گیرند و از این حیطه مستثنی شوند.

نافرمانی مقابله ای:اختلال نافرمانی مقابله ای الگوی پایدار رفتار های منفی کارانه، خصومت آمیز و گستاخانه در غیاب نقص جدی موازین اجتماعی یا حقوق دیگران است. کودکان مبتلا به این اختلال ، به آسانی خشمگین می شوند ، زود از کوره در می روند، با دیگران ستیز دارند، نسبت به خواست ومقررات بزرگسالان بی اعتنایی یا عدم همکاری، نشان می دهند و از طرفی کینه توزی و به عمد کارهای مزاحمت برانگیز انجام می دهند.

تعریف عملیاتی اختلال رفتاری

منظور از اختلال رفتاری در این پژوهش نمره ای است که فرد در پرسشنامه اختلال رفتاری راتر بدست می آورد.

انواع اختلال های رفتاری

انواع مختلفی از اختلالات رفتاری وجود دارد که دراینجا به سه نوع که مورد پژوهش قرار می گیرد، اشاره می شود:

الف)اختلال بیشفعالی کمبود توجه: یکی از مشکلات نسبتا شایع کودکان دبستانی است. از برجسته ترین ویژگی های این اختلال، بیقراری افراطی و فراخنای توجه بسیار ضعیف است که به رفتار فاقد سازمان و هدف منجر می شود. این نوع کودکان در پیگیری آموزش و به پایان رساندن تکالیف مشکلات عدیده ای دارند. آنها اغلب نمی توانند حتی به یاد آورند که باید چه کار کنند. مطالعات اخیر پیرامون هوشبهر این کودکان نشان می دهد که هوش این کودکان از توزیع بهنجار متفاوت نیست، به این معنی که پیوستار هوشی آنها از سرآمدی (هوشبهر 115 به بالا) تا عقب ماندگی ذهنی را شامل می شود .

اختلال سلوک: نوع دیگر از رفتارهای پرخاشگرانه که اغلب پیامدهای آن جدیتر از بازی نافرمانی است، اختلال سلوک نام دارد. این افراد به هنجارهای اجتماعی و قواعد رفتاری که متناسب با سن آنهاست، آشکارا بی اعتنا هستند. برخی از آنها پرخاشگرند، نزاع می کنند، از داخل یا خارج از خانه دزدی می کنند، دروغ می گویند، دیگران را تهدید می کنند، از خانه و مدرسه فرار می کنند، در سنین اولیه درگیر مسائل جنسی می شوند، به عضویت گروه های بزهکار درمی آیند، اموال دیگران را از بین می برند و معمولا چنین کودکانی دوستی نداشته و یا دوستان بسیار اندکی دارند.

اختلال لجبازی نافرمانی: در این اختلال، کودک به شیوه ای منفی گرایانه، خصمانه و توام با نافرمانی در مقابل اشکال قدرت عمل مینماید. اما برخلاف اختلال سلوک، این رفتارها منجر به نقض جدی قانون و پایمال شدن حقوق دیگران نمی شود. برجسته ترین ویژگی های تشخیصی این اختلال عبارتند از: جر و بحث کردن با بزرگسالان، بی اعتنایی به دستورات، ایجاد مزاحمت برای دیگران،کینه توزی و پرخاشگری و سرزنش دیگران.

ویژگی دانش آموزان بااختلالات رفتاری

دانش آموزان با اختلالات رفتاری در مقایسه با سایر کودکان استثنائی از مهارت های اجتماعی کمتری در ارتباط با خود، خانواده،همتایان و معلمان برخوردارند. یکی از هدفهای عمده ی آموزش انفرای این دانش آموزان، رشد مهارتهای اجتماعی آنان است. وجود نقص در مهارت های اجتماعی، بیش از مشکلات تحصیلی موجب طرد دانش آموز از مدرسه می شود.

سیستم مغزی رفتاری

توجه به مکانیزم های مختلف پاداش و تنبیه و مسأله تفاوتهای فردی در حساسیت نسبت به محرکهای مختلف (شرطی -غیرشرطی) و خوشایند - آزارنده حاصل مطالعاتی است که گری غالبا در چهارچوب بررسی های آزمایشگاهی یادگیری حیوانات و آثار داروهای روان گردان انجام داده است. به عبارت دیگر، وی با اشاره به سیستمهای زیست شناختی متفاوت که مبتنی بر تکامل مجزای مکانیزمهای پاداش و تنبیه در مغز مهره داران است، سه سیستم مغزی/رفتاری متفاوت را مطرح می کند که زمینه ساز تفاوتهای شخصیتی است.

توصیف هر یک از این سیستم ها مستلزم تمایزهایی است که (حداقل) در سه سطح صورت می گیرد: بعد رفتاری (تحلیل درونشد - برونشد سیستم). بعد عصب شناختی (کنش وری و ساختار عصبی سیستم) و بعد شناختی (کنش وری پردازش اطلاعات سیستم). شایسته است که بعد چهارمی تحت عنوان بعد فاعلی 26 (که نمایانگر تجربه های فاعلی همراه با فعالیت سیستم می باشد) نیز در نظر گرفته شود، اما پژوهشهای تجربی ابزار معتبری برای ارزیابی بعد اخیر نداشته اند

سیستم بازداری رفتاری

این سیستم بیش از قسمتهای دیگر این الگو مورد بحث قرار گرفته است. محرکهای شرطی که با تنبیه همخوانی دارند، محرکهای شرطی که با حذف یا پایان یافتن پاداش همخوانی دارند، محرکهای جدید و محرکهایی که به صورت ذاتی برای یک نوع ترس آور هستند در مقوله محرکهای مهم برانگیزاننده این سیستم قرار دارند و باید توجه داشت که اگر چه دو محرک نخست (محرکهای شرطی تنبیه و فقدان پاداش) مبتنی بر پدیده یادگیری هستند، - سیستم بازداری رفتاری خود در فرایندهای یادگیری نقشی ندارد. سیستم بازداری رفتاری که از طریق درونشدها و برونشدها مشخص شده است. از سوی دیگر، باید این نکته را نیز در نظر گرفت که شیوه ای که طی آن سیستم بازداری رفتاری به این محرکهای شرطی پاسخ می دهد نیز یاد گرفته نشده است. ارگانیزم به شکل ذاتی می داند که چگونه به تهدید پاسخ دهد، اما باید یاد بگیرد که چه چیزی تهدید کننده است ، و حتی در برخی شرایط این را نیز یاد نمی گیرد، زیرا همان گونه که اشاره شد، در مورد محرکهای ترس آور ذاتی، سیستم بازداری رفتاری تقریبا به صورت خودکار پاسخ می دهد.

...

فهرست مطالب

فصل اول. ذ

مقدمه. 1

بیان مسئله. 4

اهمیت و ضروت تحقیق. 4

اهداف پژوهش. 7

فرضیه های پژوهش. 7

تعاریف نظری و عملیاتی متغیر های پژوهش. 7

فصل دوم. 9

مروری برمبانی وادبیات پژوهش. 10

مقدمه. 10

شیوع اختلالات رفتاری. 12

اثرات اختلالات رفتاری. 12

الف. هوش و پیشرفت تحصیلی. 12

ب. خصوصیات و سازش اجتماعی. 12

ج. رشد زبان. 13

علت شناسی اختلالات رفتاری. 13

طبقه بندی اختلالات رفتاری. 14

انواع اختلال های رفتاری. 15

ویژگی دانش آموزان بااختلالات رفتاری. 16

آموزش و درمان. 16

اختلال بیش فعالی /کمبود توجه . 18

شیوع. 19

همبودی. 20

نشانه شناسی. 21

جایگاه عصب شناسی. 21

علت شناختی. 22

مشکلات توام با اختلال بیش فعالی / نقص توجه. 22

درمان های دارویی. 26

درمان های غیر دارویی. 26

مداخلات روانی و اجتماعی. 26

تاثیر درمان اختلال بیش فعالی / نقص توجه در کسب بهبو دی از سایر مسئل قانونی اجتماعی. 27

پیشنهادات. 27

اختلال سلوک. 28

طبقه بندی اختلال سلوک از نظر ICD.. 29

طبقه بندی دیگری از اختلال سلوک. 29

طبقه بندی تطبیقی اختلال سلوک. 30

تاریخچه و طبقه. 30

همبودی. 31

تشخیص و ویژگیهای بالینی. 31

عوامل مرتبط با اختلال سلوک. 32

عوامل مربوط به والدین. 32

عواملاجتماعی فرهنگی. 33

عوامل زیستی عصبی. 33

سایر عوامل. 34

تشخیص های افتراقی. 35

درمان. 35

خانواده درمانی. 35

روان درمانی فردی. 36

درمان شناختی رفتاری. 36

درمان دارویی اختلال سلوک. 36

سیر و پیش آگهی. 37

اختلال نافرمانی مقابله ای. 37

تعریف. 38

ملاکهای تشخیصی اختلال بی اعتنایی مقابله ای. 38

ویژگی های بالینی. 39

شیوع. 39

درمان. 42

درمان های شناختی. 42

علت شناسی. 45

نظریه گری. 49

سیستم مغزی رفتاری. 49

سیستم بازداری رفتاری(سیستم بازداری رفتاری). 49

سیستم جنگ/گریز(سیستم جنگ/گریز). 51

سیستم فعال ساز رفتاری(سیستم فعال ساز رفتاری). 53

شخصیت و شرطی سازی. 53

نظریه گری، حساسیت به نشانه های پاداش یا تنبیه به جای قابلیت شرطی شدن. 54

توصیف سیستمها. 57

نتیجه گیری. 59

تحقیقات انجام شده در داخل و خارج کشور. 60

فصل سوم. 65

روش و طرح نمونه برداری. 66

روش نمونه گیری و حجم نمونه. 66

ابزار گردآوری داده ها. 67

طرح پژوهش و روشهای تجزیه و تحلیل داده ها (توصیفی و استنباطی) 68

الف-ویژگی های جمعیت شناختی. 70

ب-یافته های توصیفی. 72

ج-یافته های استنباطی. 73

بحث و نتیجه گیری. 76

محدودیت های پژوهش. 77

پیشنهادات پژوهشی. 77

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید