دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 38 KB
تعداد صفحات : 18
بازدیدها : 655
برچسبها : هوش معنوی خودکارآمدی انگیزش تحصیلی انگیزش پیشرفت
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپروپوزال و روش تحقیق پایان نامه کارشناسی ارشد نقش هوش معنوی و خود کارآمدی در پیش بینی انگیزش تحصیلی و انگیزش پیشرفت در بین دانشجویان به همراه فهرست منابع و مواخذ در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
بیان مسأله اساسی تحقیق :
انگیزش متغیری فرضی است که روانشناسان تربیتی بود و نبود و درجات آن را در دانش آموزان از راه مشاهده رفتار و یا نمرات درسی در فضای آموزشی استنباط می کنند منظور از انگیزه پیشرفت میل یا اشتیاق برای کسب موفقیت و شرکت در فعالیتهایی است که موفقیت در آنها به کوشش و توانایی شخص وابسته است.
پیاژه، یکی از طرفداران روانشناسی تحولی، معتقد است که تغییرات در تحول شناختی تدریجی است و هرگز ناگهانی اتفاق نمی افتد. عوامل انگیزشی و شناختی از جمله عوامل درون فردی مؤثر بر یادگیری محسوب می شوند. روان شناسان و متخصصان تعلیم و تربیت از دیرباز به بررسی تأثیر عوامل انگیزشی در یادگیری و عملکرد دانش آموزان در حوزه های گوناگون درسی توجه داشته اند.
خودکارآمدی، یکی از مفاهیم مورد تأکید در نظریه های یادگیری است. خودکارآمدی به قضاوت فرد در مورد توانایی های خود برای انجام موفقیت آمیز یک تکلیف یا کار گفته می شود.
به نظر بندورا خودکارآمدی، به نقش اعتماد، اطمینان و عزت نفس فرد نسبت به تواناییهایش در انجام رفتار نا خواسته شده از وی تأکید دارد باورهای خودکارآمدی تعیین می کند که افراد تا چه اندازه برای فعالیت های خود انرژی صرف می کنند و تا چه میزان در برابر موانع مقاومت می نمایند.
خودکارآمدی بر رفتار فرد بسیار تأثیرگذار است. به عنوان مثال، دانش آموز دارای خودکارآمدی سطح پایین ممکن است حتی برای یک امتحان خودش را آماده نکند؛ زیرا فکر می کند که هر اندازه زحمت بکشد، فایده ای نخواهد داشت. در مقابل، شخص برخوردار از خودکارآمدی سطح بالا در انجام کارها امیدوارتر و موفق تر است. بدین ترتیب، یادگیری ما به وسیله ی خودکارآمدی سطح پایین محدود می شود و به وسیله ی خودکارآمدی سطح بالا افزایش می یابد بنابراین، خودکارآمدی اطمینانی است که شخص، رفتار خاص را با موفقیت به اجرا می گذارد و انتظار نتایج به دست آمده را دارد. به طور کلی هنگامی که افراد بر این باور باشند که قابلیت ها و تواناییهای لازم برای انجام کار یا فعالیتی را دارند، برای انجام آن تکلیف وقت بیشتر ی صرف می کنند و در نهایت به نتایج بهتری دست پیدا خواهند کرد. ادراک افراد از خود، بر تفکر، انگیزش، عملکرد و هیجانات فرد تأثیر می گذارد گرین، میلر، کروسن و آکی خودکارآمدی را عاملی مهم در پیش بینی عملکرد تحصیلی در حوزه های خاص قلمداد کردند.ولتز در مطالعه ای نشان داد که خودکارآمدی، با سطوح بالای بهره گیری از راهبردهای شناختی و فراشناختی و هم چنین پایداری در انجام دادن تکالیف درسی رابطه ی معناداری دارد. ...
تعریف مفهومی: هوشی که از طریق آن مسائل مربوط به معنا و ارزشها را حل می کنیم، هوشی که فعالیت ها و زندگی ما را در زمینه ای وسیع تر، غنی تر، و معنا دار قرار می دهد، هوشی که به ما کمک می کند بفهمیم کدام اقدامات یا کدام مسیر معنا دار تر از دیگری است.
تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از هوش معنوی نمره ای است که هر دانشجو در پرسشنامه خود گزارش دهی سالوی و مایر کسب می نماید و مقیاس اندازه گیری آن فاصله ای است.
تعریف مفهومی: از نظر بندورا خودکارآمدی همان احساس شایستگی، کفایت، لیاقت و قابلیت در کنار آمدن با چالش های زندگی است.مقیاس سنجش آن متغیر فاصله ای است.
تعریف عملیاتی: در این پژوهش منظور از خودکارآمدی نمره ای است که فرد در مقیاس خودکارآمدی می گیرد. مقیاس سنجش این متغیر فاصله ای است.
تعریف مفهومی: نیاز به پیشرفت یعنی نیاز بر غلبه بر موانع، نیاز به برتری وجفت معیارهای سطح بالا و میل و اشتیاق یا کوششی است که فرد برای دستیابی به یک هدف یا تسلط بر اشیا و امور یا افراد و اندیشه ها و رسیدن به یک معیارمتعالی از خود ابراز می دارد.
تعریف عملیاتی: در پژوهش حاضر میزان انگیزه پیشرفت نمره ای است که فرد در پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس به دست می آورد. این متغیر در مقیاس فاصله ای سنجیده خواهد شد.
تعریف مفهومی: انگیزه تحصیلی انگیزه روانشناختی فراگیری است که با اثر گذاری بر انواع مختلف فعالیت های تحصیلی به تمایل فرد برای رسیدن به هدف های تحصیلی اشاره دارد.
تعریف عملیاتی: در پژوهش حاضر میزان انگیزه تحصیلی نمره ای است که فرد در پرسشنامه انگیزه تحصیلی به دست می آورد. این متغیر د مقیاس فاصله ای سنجیده خواهد شد.
خرید و دانلود آنی فایل